topleft
topright

UPITNIK

Podržavate li izgradnju zračne luke Šestanovac-Prpuša?
 
Podržavate li izgradnju vjetroparka na predjelu Katuni-Prpuša?
 

Vremenska prognoza

Temp: °
Rel.temp.: °
Vlažnost: %
Brzina:  
Smjer.: °
Tlak zraka.:  
Detaljno
Podaci: 
Katuni za Tomu PDF Ispis E-mail

to

U znak potpore Tomislavu Merčepu, heroju Domovinskog rata, postavljeno je više jumbo plakata uz prometnicu Cista Provo - Šestanovac.

Volonteri naše udruge osmislili su i realizirali ovaj projekt u suradnji sa velikom većinom mještana Katuna Prpuša. Naš Tomo, kako ga odmila zovu Katunjani, uživa veliki ugled u ovom kraju, te plebiscitarnu podršku mješana kad je u pitanju montirani sudski proces protiv njega. -Progon Tomislava Merčepa doživljavamo i kao progon svih hrvatskih državotvoraca, a sudski proces Protiv Tome je ujedno i proces protiv nas hrvatskih domoljba i ratnika iz 90-tih - govori Petar Merčep Maksov, jedan od pokretača ove akcije podrške za Tomu. - Zato svaka presuda, ma kakva god bila, presuda je i nama i takvom ćemo je doživjeti. Ali neka znaju oni koji tobože kroje pravdu da nam može suditi samo Bog, a siguran sam da On nema ništa protiv hrvatske države ni protiv hrvatske misli. Uostalom na montiranom procesu osudili su i našeg kardinala Alojzija Stepinca koji je danas blaženik, sutra svetac, dok oni koji ga osudiše danas trunu u zaboravu i zazivaju božju milost koje će se teško domoći, kaže Petar čije mišljenje dijele i ostali mještani. Tomislav Merčep u sjećanju je hrvatskog čovjeka trajno memoriran kao čestit, odvažan i plemenit domoljub i to ne može promjeniti nikakva presuda ovog, u najmanju ruku, namještenog sudskog procesa u maniri jugo-komunističkih suđenja iz prošlog stoljeća za koje smo naivno vjerovali kako pripadaju nekim davno prošlim vremenima.

Jerko Merčep

 
« Prethodna   Sljedeća »

TKO JE PRISUTAN

Gostiju online: 1
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika

Najnovije vijesti

Pogledajte kozu sa četiri sise u Žeževici.
  Na području Sakale u Žeževici niknut će plantaža sa 3600 stabala trešanja na površini od skoro deset hektara, koje će godišnje davati oko 130 tona trešanja
Dana 09. srpnja 2012. u dnevniku Slobodna Dalmacija objavljen je posve neistinit i degutantan osvrt izvjesnog Borisa Dežulovića na svekoliku podršku katunjana Tomi Merčepu. Naš demant je u potpunosti ignoriran od strane SD, a ovdje ga donosimo bez cenzure.
    Već neko vrijeme aktualan je projekt vjetroelektrane VE KATUNI. Studija utjecaja na okoliš usvojena je od strane Ministarstva zašite okoliša već prije nekoliko godina, a lokacijska dozvola je postala pravomočna prije nekoliko dana, te su time...
Na 106 hektara bit će četrdeset tisuća nasada, i to najvećim dijelom višnje maraske,te masline, trešnje i smokve, dakle sadnica karakterističnih za ovo podneblje.  

Slike iz galerije

Katuni Katuni Katuni Katuni
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates