topleft
topright

UPITNIK

Podržavate li izgradnju zračne luke Šestanovac-Prpuša?
 
Podržavate li izgradnju vjetroparka na predjelu Katuni-Prpuša?
 

Vremenska prognoza

Temp: °
Rel.temp.: °
Vlažnost: %
Brzina:  
Smjer.: °
Tlak zraka.:  
Detaljno
Podaci: 
Marko Merčep učitelj PDF Ispis E-mail

Marko Merčep rođeni Katunjanin, učitelj, istaknuo se u bitci kod Visa u kojem je austrijska mornarica porazila opremljeniju i jaču talijansku, te tako osigurala višegodišnju dominaciju na Jadranu.

 

Rodio se je u Katunima 30 travnja 1839. Pohađao je privatnu gimnaziju u Sinju i Priku
A kasnije učiteljište u Arbanasima. Školovao se u Tugarima, Jesenicama, Lovreću, Katunima, donjem Muću, ukupno 26 godina. Radi odgoja djece zatražio mirovinu i nastanio se u Splitu, gdje je preminuo u lipnju 1915. Još za života oplaka smrt starijega sina Lavoslava sveučilištarca, drugi mu najmlađi Dragomir, koji dovršio trgovačku akademiju u Trstu, poginu u studenomu 1915 na goričkoj fronti u ratu proti Italiji; a treći Don Rikard bijaše svećenik i župnik u Slivnu neretvanskom.

 
Sljedeća »

TKO JE PRISUTAN

  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika

Najnovije vijesti

Pogledajte kozu sa četiri sise u Žeževici.
  Na području Sakale u Žeževici niknut će plantaža sa 3600 stabala trešanja na površini od skoro deset hektara, koje će godišnje davati oko 130 tona trešanja
Dana 09. srpnja 2012. u dnevniku Slobodna Dalmacija objavljen je posve neistinit i degutantan osvrt izvjesnog Borisa Dežulovića na svekoliku podršku katunjana Tomi Merčepu. Naš demant je u potpunosti ignoriran od strane SD, a ovdje ga donosimo bez cenzure.
    Već neko vrijeme aktualan je projekt vjetroelektrane VE KATUNI. Studija utjecaja na okoliš usvojena je od strane Ministarstva zašite okoliša već prije nekoliko godina, a lokacijska dozvola je postala pravomočna prije nekoliko dana, te su time...
Na 106 hektara bit će četrdeset tisuća nasada, i to najvećim dijelom višnje maraske,te masline, trešnje i smokve, dakle sadnica karakterističnih za ovo podneblje.  

Slike iz galerije

Katuni Katuni Katuni Katuni
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates