topleft
topright

UPITNIK

Podržavate li izgradnju zračne luke Šestanovac-Prpuša?
 
Podržavate li izgradnju vjetroparka na predjelu Katuni-Prpuša?
 

Vremenska prognoza

Temp: °
Rel.temp.: °
Vlažnost: %
Brzina:  
Smjer.: °
Tlak zraka.:  
Detaljno
Podaci: 
Zrakoplovi slijeću u voćnjak PDF Ispis E-mail

z

Ponovno aktualizirana tema zračne luke na Prpuši. Što nam to nude samozvani poduzetnici, političari i ini dokoličari ? Hoće li nam stvarno slijetati zrakoplovi ili će napokon oni odletjeti s kartom u jednom pravcu, pa makar i na naš račun ?

 

Splitski poduzetnik Slobodan Ljubičić privukao je veliku pozornost mještana općine Šestanovac, kao i svekolike javnosti naše županije, ponovno aktualiziravši temu gradnje aerodromana na Prpuši. Za izgradnju zračne luke na Prpuši navodno je zainteresirana američka kompanija koja je ujedno i vlasnik zračne luke Gatwick kod Londaona. Javnu podršku ovoj ideji dao je i Živko Trogrlić, nekadašnji načelnik Općine Šestanovac, a zapravo idejni tvorac iliti otac ideje o aerodromu na ovoj lokaciji. Javnost je zatrpana informacijama o tobože prosperitetnom projektu koji će donijet procvat cijelom kraju, a ponajviše lokalnoj samoupravi u koju će se slijevat golem novac od pristojbi stranih aviokompanija. Nije na odmet spomenuti ni radna mjesta koja dolaze sa ovim projektom. Nu, je li to baš tako kako nas pokušava uvjerit gdin Trogrlić i investitori ? Zbog prpuške ruže vjetrova aerodrom bi morao biti u smjeru sjeveroistok-jugozapad. Sama pista bi bila duga minimalno 2500-3000 m te 60 m široka. Što bi pista, terminal, buka, te tone kerozina značili za ovaj djevičanski čist okoliš možemo samo zamisliti. Svako slijetanje se, jasno, naplaćuje i u svjetskim okvirima ono košta oko 2000 dolara, a iz ovog prihoda se se plaća opsluživanje zrakoplova ( kerozin-INA, utovar-istovar, pregled aviona, agent...). Dakle, jasno je kako će ovaj novac završiti u gotovo cijelom iznosu za opsluživanje zrakoplova. Ilustracije radi, zračna luka Zagreb ima 30-40 slijetanja dnevno pa posluje s gubitkom. Glede slijetanja naše i stranih kompanija, po svjetskim uzusima svaki aerodrom mora imati uređaj ILS ( uz koji ide zaštićena zona, konusna površina, piramidalne plohe...),potrebit za sigurno slijetanje po svim vremenskim prilikama. Upravo nedostatak ovog uređaja u zračnoj luci Osijek je razlog odbijanja slijetanja aviokompanije Ryanair. Inače ugradnja ovog sigurnosnog uređaja stoji oko 4 milijuna dolara. Većina zračnih luka u Hrvatskoj danas ne može opstati bez državnih subvencija. Zašto bi ova na Prpuši bila iznimka, tim više što bi zasigurno broj slijetanja bio godišnje manji od već spomenute u Zagrebu. Uostalom, o ovom pitanju bi itekako valjalo nešto pitati i same mještane koji zasigurno znaju da se na predviđenoj lokaciji nalazi ekološki voćnjak od 40.000 sadnica. E pa neka tako i ostane !
Piše: Jerko Merčep

 
« Prethodna   Sljedeća »

TKO JE PRISUTAN

Gostiju online: 2
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika

Najnovije vijesti

Pogledajte kozu sa četiri sise u Žeževici.
  Na području Sakale u Žeževici niknut će plantaža sa 3600 stabala trešanja na površini od skoro deset hektara, koje će godišnje davati oko 130 tona trešanja
Dana 09. srpnja 2012. u dnevniku Slobodna Dalmacija objavljen je posve neistinit i degutantan osvrt izvjesnog Borisa Dežulovića na svekoliku podršku katunjana Tomi Merčepu. Naš demant je u potpunosti ignoriran od strane SD, a ovdje ga donosimo bez cenzure.
    Već neko vrijeme aktualan je projekt vjetroelektrane VE KATUNI. Studija utjecaja na okoliš usvojena je od strane Ministarstva zašite okoliša već prije nekoliko godina, a lokacijska dozvola je postala pravomočna prije nekoliko dana, te su time...
Na 106 hektara bit će četrdeset tisuća nasada, i to najvećim dijelom višnje maraske,te masline, trešnje i smokve, dakle sadnica karakterističnih za ovo podneblje.  

Slike iz galerije

Katuni Katuni Katuni Katuni
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates