topleft
topright

UPITNIK

Podržavate li izgradnju zračne luke Šestanovac-Prpuša?
 
Podržavate li izgradnju vjetroparka na predjelu Katuni-Prpuša?
 

Vremenska prognoza

Temp: °
Rel.temp.: °
Vlažnost: %
Brzina:  
Smjer.: °
Tlak zraka.:  
Detaljno
Podaci: 
Msgr. Vladimir Merćep PDF Ispis E-mail
             Dugogodišnji duhovnik u Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima,kanonik rimske bazilike Sv. Marije Velike, svećenik splitsko-makarske nadbiskupije.

Rođen je u Katunima 8.rujna 1920.god.. Sin Ante Merćepa i Mare (Marije) rod. Olujić iz Opanaka na Lovreću.

Studij teologije započima u Splitu, u ratnom vihoru bježeći pred komunističkom partizanskom vojskom dolazi u Rim gdje nastavlja i završava studij. Zaređen je za svećenika 5. travnja 1947. Mladu Misu je slavio u crkvi sv. Jeronima.Doktorirao je 1950. na Gregorijani. Bio je profesor teologije u Asizu. Od 1962. do 1984. duhovnik je u Zavodu sv. Jeronima. Bio je kanonik Kaptola sv. Marije Velike u Rimu. Ispovjednik i propovjednik  u svetojeronimskoj crkvi. Objavio je više knjiga  i brojne članke biblijskoga i teološkoga sadržaja.

Preminuo je u Rimu 19.ožujka.2007.god. Pokopan je 23.ožujka. 2007. na groblju u Katunima - Prpuša. Misu zadušnicu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup msgr.dr. Marin Barišić.

 
« Prethodna   Sljedeća »

TKO JE PRISUTAN

  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika

Najnovije vijesti

Pogledajte kozu sa četiri sise u Žeževici.
  Na području Sakale u Žeževici niknut će plantaža sa 3600 stabala trešanja na površini od skoro deset hektara, koje će godišnje davati oko 130 tona trešanja
Dana 09. srpnja 2012. u dnevniku Slobodna Dalmacija objavljen je posve neistinit i degutantan osvrt izvjesnog Borisa Dežulovića na svekoliku podršku katunjana Tomi Merčepu. Naš demant je u potpunosti ignoriran od strane SD, a ovdje ga donosimo bez cenzure.
    Već neko vrijeme aktualan je projekt vjetroelektrane VE KATUNI. Studija utjecaja na okoliš usvojena je od strane Ministarstva zašite okoliša već prije nekoliko godina, a lokacijska dozvola je postala pravomočna prije nekoliko dana, te su time...
Na 106 hektara bit će četrdeset tisuća nasada, i to najvećim dijelom višnje maraske,te masline, trešnje i smokve, dakle sadnica karakterističnih za ovo podneblje.  

Slike iz galerije

Katuni Katuni Katuni Katuni
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates