topleft
topright

UPITNIK

Podržavate li izgradnju zračne luke Šestanovac-Prpuša?
 
Podržavate li izgradnju vjetroparka na predjelu Katuni-Prpuša?
 

Vremenska prognoza

Temp: °
Rel.temp.: °
Vlažnost: %
Brzina:  
Smjer.: °
Tlak zraka.:  
Detaljno
Podaci: 
Koza iz Žeževice PDF Ispis E-mail

k

Pogledajte kozu sa četiri sise u Žeževici.Priča počima ovako nekako. Prije nešto više od godinu dana obitelj Eremut iz Žeževice dobila je čudnu "prinovu",kozu sa četiri sise. Čuđenju nije bilo kraja. Dolazili seljani obilazili Malenu i divili se. Kažu tako što u životu nisu vidjeli. Neki su to prepisivali Černobilu, drugi pak nekvoj bolesti ili ne daj Bože poremečaju mliječnih željezda i tako u nedogled. Ali eto čuda se događaju, rekao bi naš narod.
-Ma je ljudi su se čudili, a najviše mi ukućani. Što je najzanimljivije u svemu tome, mlijeka ima u sve četiri sise. Sada kada je i Malena po prvi puta postala mama donijevši na svijet dva jariča mlijeka ima u dostatnim količinama. Da je bar koji kozlin više-zamišljeno će Slobodan Eremut dok mu žena Neda hvata Malenu i spremno pokazuje ono zbog čega smo i došli.
Je da smo je nazvali Malena, dodaje ponosna vlasnica, ali najveća je koza u staji. Vidi samo kako spremno pozira. U svakom slučaju koza za poželit.
Otac joj je pravi Svilajski "vuk", dok joj je majka tu iz ove naše grebene doline, tu sa Biokova. Eto i ovaj slučaj pokazuje da ova škrta zemlja nekada i obilno vraća. Samo se nadam da ovo neće biti izdvojeni slučaj, već ustaljeno pravilo-veselo će Neda Eremut.

TEKST I SNIMKA:
MLADEN NEJAŠMIĆ

 
Sljedeća »

TKO JE PRISUTAN

Gostiju online: 1
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika
  • Galerija slika

Najnovije vijesti

Pogledajte kozu sa četiri sise u Žeževici.
  Na području Sakale u Žeževici niknut će plantaža sa 3600 stabala trešanja na površini od skoro deset hektara, koje će godišnje davati oko 130 tona trešanja
Dana 09. srpnja 2012. u dnevniku Slobodna Dalmacija objavljen je posve neistinit i degutantan osvrt izvjesnog Borisa Dežulovića na svekoliku podršku katunjana Tomi Merčepu. Naš demant je u potpunosti ignoriran od strane SD, a ovdje ga donosimo bez cenzure.
    Već neko vrijeme aktualan je projekt vjetroelektrane VE KATUNI. Studija utjecaja na okoliš usvojena je od strane Ministarstva zašite okoliša već prije nekoliko godina, a lokacijska dozvola je postala pravomočna prije nekoliko dana, te su time...
Na 106 hektara bit će četrdeset tisuća nasada, i to najvećim dijelom višnje maraske,te masline, trešnje i smokve, dakle sadnica karakterističnih za ovo podneblje.  

Slike iz galerije

Katuni Katuni Katuni Katuni
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates